dimarts, 10 de novembre del 2015

L'Exèrcit Àrab Sirià allibera la base aèria de Kuweires del llarg setge de l'ISIS


L'Exèrcit Àrab Sirià allibera del llarg setge de l'ISIS, la base aèria de Kuweires. La base aèria a l'est de la ciutat d'Alep, clau a la zona, es trobava envoltada pel Daesh des de feia 3 anys.


Mapa de la base aèria de Kuweires

El Coronel Suhail Hassan conegut com "el Tigre" ha liderat aquests últims dies l'assalt contra l'Estat Islàmic. Els quals van posar una gran resistència per tal d'intentar capturar els soldats que romanien resistint aquests anys a la base aèria, els quals ja no els quedaven molts queviures i municions, tot i que durant aquest anys de resistència feroç, l'aviació siriana els hi subministrava per aire material i aliments.


Coronel Suheil Al-Hassan,
líder de les Forces del Tigre


El 14 de setembre, l'Exèrcit Àrab Sirià (SAA) (en cooperació amb les voluntàries de les Forces de Defensa Nacional (FDN) i voluntaris del partit Baath) va llançar una nova ofensiva a la zona rural de l'est de la Governació d'Alep amb la finalitat d'aixecar el setge per part de l'Estat Islàmic (ISIS). Aquesta ofensiva més tard es complementa amb un altre esforç a partir de mitjans d'octubre, més al sud, que s'adreça a consolidar el control governamental sobre la ruta logística principal a Alep des del centre de Síria.


El principal objectiu de l'ofensiva era aixecar el setge a l'aïllat Aeroport Militar Kuweires, i alleujar els centenars de soldats. Encara que hi ha un possible objectiu a llarg termini per tallar la carretera Alep-Raqqa, en aquesta dura guerra contra el Daesh.

L'alliberació, duta a terme els últims dies i culminant aquest matí, suposa una victòria no només militar i tàctica, si no també moral, que dona ànims i marca una jornada de festivitat a Síria, dins d'un conflicte iniciat per les potencies imperialistes l'any 2011, sota el pretext de les primaveres àrabs.