dimarts, 17 de novembre del 2015

Baixar Al-Assad: "França va conèixer ahir el que vivim a Síria des de fa 5 anys"

Declaracions de Baixar Al-Assad, president de la República Àrab Siriana, aquest dissabte.


El terror que ha recorregut aquest divendres la capital francesa, deixant més d'un centenar de víctimes mortals, ha desencadenat una infinitat de reaccions a tot arreu del món. Davant del suport dels diferents líders del món, el president de Síria, Baixar al-Assad, va expressar la seva opinió i es va unir al compromís multilateral que busca redoblar esforços per eradicar el terrorisme.

Aquest dissabte Síria va ser l'escenari d'una trobada entre delegats del Govern francès i el president sirià Baixar al-Assad després de la cadena d'atemptats terroristes perpetrats aquest divendres a París, que van deixar més d'un centenar de morts i uns 250 de ferits, molts d'ells en estat crític.

Durant la reunió, a la qual van assistir diferents mitjans informatius, el president sirià després d'oferir el seu condol, va comparar la situació actual dels dos països i es va expressar davant els esdeveniments assenyalant que "França va conèixer ahir el que vivim a Síria des de fa cinc anys ", segons el va citar la cadena radial Europa 1.


França participa des de començaments de setembre a la coalició internacional liderada pels Estats Units que busca suposadament neutralitzar les accions del grup terrorista Estat Islàmic, davant del qual Baixar ha manifestat la seva desaprovació, atès que es va implementar sense comptar amb el Govern sirià.

"Les polítiques equivocades dels països occidentals a la regió, entre ells França, han contribuït a la propagació del terrorisme", ha afirmat Al-Assad, citat per l'agència de notícies siriana SANA.


La "guerra" que s'estén a París resulta incomprensible per als francesos, que no saben res de totes les activitats secretes del seu govern al món àrab, de les seves aliances contra natura amb les dictadures del Golf i de la seva activa participació en el terrorisme internacional. El Parlament francès mai ha abordat aquestes polítiques i els grans mitjans de premsa rarament s'atreveixen a esmentar-les.

L'Estat Islàmic, anomenat Daesh al món àrab, és una creació artificial. És només l'instrument de la política d'un grup d'estats i multinacionals.

Els seus principals recursos són el petroli, les drogues afganeses -els francesos segueixen sense entendre les conseqüències que tenen aquestes últimes en el seu propi terra- i les antiguitats provinents del Llevant. Tothom està d'acord que el petroli robat transita lliurement a través de Turquia abans de ser venut a Europa occidental. A la vista dels volums de petroli robat, traslladat i venut no hi ha dubte del suport que l'Estat turc aporta a l'Estat Islàmic.

Fa 3 setmanes, el portaveu de l'Exèrcit Àrab Sirià revelava que 3 avions, un de Turquia, un altre d'Aràbia Saudita i el tercer dels Emirats Àrabs Units acabaven de treure de Síria grups de combatents de Daesh, transportant-los a Iemen. En aquest cas, tampoc hi ha dubte  sobre els vincles d'aquests 3 països amb l'Estat Islàmic, en violació de les resolucions pertinents del Consell de Seguretat de l'ONU.



Enllaç europa press: Hollande reconeix finalment que França porta mesos armant als rebels: