dimecres, 28 d’octubre del 2015

Iemen: Aràbia Saudita comença a moure els mercenaris

Autoritats sirianes afirmen que Aràbia Saudita i la coalició antihutíes que es troba actualment massacrant al Iemen i liderada per Riad, esta evacuant els militants de l'Estat Islàmic del país àrab per salvar-los dels atacs aeris russos i enviar-los a la guerra al Iemen.

"D'acord amb les dades de la intel·ligència, el 26 d'octubre quatre avions van arribar des de Turquia a l'aeroport de Aden (Iemen). Dos d'ells pertanyen a Turkish Airlines, un de Qatar Airways i el tercer avió és Propietat de l'Aerolínia dels Emirats Àrabs Units ", va afirmar el portaveu de les Forces Armades sirianes, Ali Mayhub, Citat per l'agència TASS.

Segons les investigacions a bord es trobaven més de 500 militants de l'Estat Islàmic, que van ser evacuats des de Síria.


Després de la seva arribada, els militants van ser rebuts pels representants de la coalició saudita, que els va traslladar des de l'aeroport en tres grups: a la província iemenita de Mandeb, a la localitat iemenita de Marib i les provincias saudites de Jizan i Asir. "Els militants han participat en l'operació terrestre de la Coalició, que va patir enormes pèrdues en les últimes batalles contra els hutíes. Segons la informació disponible, les operacions de retirada dels Terroristes de l'IE des de Síria continuaran", ha destacat Ali Mayhub.

La coalició liderada per Aràbia Saudita, on també ha col·laborat indirectament Israel, va iniciar la seva campanya contra els hutíes al març de 2015. La invasió de més de 150.000 soldats Saudites al Iemen va ser donat com a resposta a la presa de poder, amb un fort recolzament popular, del moviment Ansar Allah, de varies importants zones, com la capital Sanà, la ciutat de País i Aden. 

 
La invasió d'Aràbia Saudita al Iemen ha rebut nombroses crítiques pels morts de civils (més de 2.300 civils assassinats en sis mesos), mentre la comunitat internacional calla i la majoria de moviments contra la guerra a Europa segueixen muts.



Font: Comitè Antiimperialista per Síria